przez zejdzon21 » Wt mar 30, 2010 9:28 am
Witam mam z rodziną pewien duży problem mianowicie, mój ojciec kiedyś nabrał sporo kredytów pracował i dawał rade, od półtora roku jest na emeryturze i też płacił do momentu śmierci mamy, od tamtej pory nie jest w stanie płacic wszystkiego ( za dużo doszło opłat ) Płaci chyba w 4 bankach ale w jednym nie jest w stanie płacic i już zalega 4 raty... Cały czas do niego dzwonią że ma kilka dni na zapłacenie tych 4 rat. W przeciwnym razie skierują sprawę do sądu... Jakie może miec konsekwencje? jeśli sprawa tam trafi?? dodam jeszcze że jak siądzie mu komornik na emeryture to nie będzie w stanie płacic reszty kredytów i znów będą sądy... Co może zrobic teraz ( bank, windykacja, sąd )? Dodam jeszcze że mieszkanie na którym mieszkam z ojcem i siostrą było mamy i było wykupione za tzw. symboliczną złotówke i jest spółdzielcze własnościowe bez wpisu do księgi wieczystej, oczywiście te mieszkanie nie jest tylko ojca własnością ale również moją i siostry po 33%. Czy bank może zejąc nam to mieszkanie za długi ojca?? Jeśli ktoś się spotkał z taką lub podobną sytuacją i może odpowiedziec na moje pytania to bardzo będe wdzięczny....