przez baisa » N sty 30, 2011 2:46 pm
Do tej pory uważałam się za osobę nieufną i ostrożną, do wczoraj. Przed wczoraj zadzwoniła pani, i poinformowała mnie, że dzwoni z telekomunikacji polskiej. Słyszałam wyraźnie, nie jestem stara i niedorozwinięta. I dalej że, ma dla mnie bardzo dobrą nową ofertę wykorzystującą dotacje z unii europejskiej i dzięki temu można mi obniżyć o 14 zł abonament. I czy ja się zgadzam. Nie padło ani razu słowo NOVUM oraz to, że będę musiała zmienić operatora. Więc ja durna i naiwna, wierząc, że mam rzeczywiście do czynienia ze swoim operatorem, zgodziłam się na wizytę kuriera, na dzień następny, celem podpisania nowej umowy. Troszkę mnie to zaskoczyło, bo TP S.A. aż tak szybka nie jest, ale pomyślałam, że się przecież starają...Pan przyjechał jak już było ciemno, mój pies wściekle ujadał (a ja jeszcze na niego krzyczałam, gdybym wiedziała wtedy...he he) Upewniłam się jeszcze pytając go czy jest pan kurierem telekomunikacji polskiej. Bez zająknięcia powiedział, że tak.
Zaprosiłam go do domu i na pytanie co to za dziwne logo wcisnął mi, że to nazwa nowej oferty. Chwyciłam, bo telekomunikacja wymyśla jakieś tam nazwy dla nowych ofert a o NOVUM nigdy nie słyszałam, nie interesuję się takimi rzeczami, a szkoda. Na umowie, którą przyznaję przejrzałam bardzo pobieżnie ( moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina) wciąż widziałam skróty TP.SA. To uśpiło moją czujność, by wczytać się w treść no i te małe literki. Podpisałam i jeszcze byłam jaka zadowolona. Gościu se poszedł, ja znów przytrzymałam psa by go nie zeżarł ( moja wina....)
Później rozsiadłam się na sofie i zaczęłam czytać. I doznałam szoku. Zadzwoniłam do TP S.A. oni nawet uruchomili specjalną linię dla osób poszkodowanych tj: 800 500 005. Pani uspokoiła mnie, że muszę tylko jak najszybciej listem poleconym, najlepiej za potwierdzeniem odbioru, wysłać rezygnację z usługi i wszystko będzie dobrze. Uspokoiła mnie ta rozmowa. Nie boję się tych pacanów z NOVUM i że będą mnie straszyć czy coś, bo się nie dam i nie wygrają ze mną jak takie stosują praktyki, grosza nie dostaną ode mnie. Przestrzegam nie ufajcie nawet jak ktoś dzwoni i mówi, że jest z telekomunikacji polskiej , ja już nigdy nie popełnię takiego błędu. Jestem jedynie rozżalona, że ludzie, ludziom robią takie rzeczy i tak potrafią perfidnie kłamać.